2013. február 12., kedd

Mi lehet az összefüggés Orbán Viktor nemzetpolitikája és a primitív népek asszonyvásárlása között?

Ismert dolog, hogy a régi időkben egy gyönyörű nőért annyi kilogramm aranyat adtak, amennyi a súlya volt. Orbán ugyanezt tette, százmillió forintra taksálta (a magyar adófizetők pénzéből) a nehézsúlyú politikai versenyzőt, Szász Jenőt. Ez a pénz ugyan csak a jéghegy csúcsa, de érdemes odafigyelni, ha a mi pénzünkről van szó.



Orbán játszadozik, az elmúlt években kétszer is durván belenyúlt az erdélyi magyar politikába, hogy az RMDSZ-t megleckéztesse. Először létrehozták a Szász Jenő vezette Magyar Polgári Pártot (amelynek tiszteletbeli elnöke Kövér László), de Orbán barátjának, Tőkés Lászlónak nem tetszett a vezér, ezért jött a következő, Fidesz által gründolt új magyar párt, az Erdélyi Magyar Néppárt. Csakhogy a 2012-es helyhatósági választás megmutatta, hogy a Kelemen Hunor vezette RMDSZ-szel szemben külön-külön esélye sincs a Fidesz két vazallus pártjának, ezért kellett nagyot húzni a magyar adófizetők pénzéből. Budapest döntött helyettük, és Orbán egy fél vagyonért kivásárolta Szász Jenőt egy új nemzetstratégiai intézet élére.



Most százmillió forintunkba került, hogy Tőkés László református ex-püspök hatalomvágya teljesüljön, kár ez a játék, még akkor is kár, ha tudjuk, a Fidesz 2014-ben visszavárja a segítséget a választójoggal rendelkező erdélyi magyaroktól. Azt azonban bátran kijelenthetjük, így nem lehet magyar-magyar egységet létrehozni, se százmillióért, se több milliárdért, így csak húst és lelkeket lehet rabolni. Sajnos a hazai politikai elit nem érti a demokráciát, és így lejáratja saját intézményeit.



Az új nemzetpolitikai kérdésekben megnyilvánuló intézmény pedig azért felesleges pénzkidobás, mert Orbán ingyen is kérhet szakvéleményt az MTA-tól, az óriási összegért felállított Magyarság Házától, a MAÉRT-tól, a Magyar Diaszpóra Tanácstól vagy éppen a végtelenül megcsonkított költségvetésű magyar szakegyetemektől.



Kedves Szász Jenő! Amennyiben maradt Önben egy szikrányi székely virtus, gondolkozzon el az alábbiakon egy kicsit, és mondjon le a megalázó jegyajándékról, higgye el, nem érdemes visszahozni a barbár világot.



Kedves Erdélyiek (pártállástól és ideológiai különbségektől függetlenül)! Higgyék el, ameddig Budapesttel nem mellérendelő a viszonyuk, és ameddig Önöket nem partnerként kezelik, addig az áldemokratikus kísérletek többet ártanak, mint használnak. Az erdélyi magyarság összefogásának hiánya, s megfelelési kényszerük a magyarországi politikai elit kisstílű játékainak irányába a biztos politikai halált fogja jelenteni Romániában.



Már jeleztük, van egy réteg, aki átlát a politikai elit 23 éve tartó álszent játékain.