2013. február 12., kedd

Kilogramm úr

Kilogramm úr a Nagyúr!

Ha írnánk egy listát azokról, akik a leghosszabb ideje uralkodnak a politikai és gazdasági elit tagjaként, akkor ő biztosan a Top10-ben lenne. Még azt is el tudja érni, hogy új alaptörvénye legyen egy társadalomnak vagy átnevezzenek egy országot. Hol vagyunk mi hozzá képest?



Sehol. Csapata és cselekedetei viszont egyre silányabbak, mert az igazán dolgozó, és nem a székből parancsolgató emberek munkáját észre nem veszi, meg nem köszöni. Feljebb nem emeli őket, helyette olyasvalakiknek ad megbízást, akik nem ellenkeznek, hanem zsarnoki hajlamait kiszolgálják. Az emberektől mérföldek választják el, életüket nem ismeri, munkájukat nem látja, mintha nem is léteznének, mintha nem csinálnának semmit, mintha csak idióta szavazógépek lennének.



Kilogramm úr túlságosan is biztos a mértékegységek között elfoglalt pozíciójában. Azonban vigyázzon! Nehogy új súlymértéket vezessenek be, mert akkor Ő nagyot esne a ranglétrán, sőt, teljesen eltűnne a politikai elit többi súlyos, ámde haszontalan tagjával együtt!