2013. február 12., kedd

Békemenet 2.

Volt két békemenetünk. Elég lett volna belőle egy is. Akinek a dicsőség a fejében van és nem a lelkében, sokszor hoz rossz döntéseket.

   Az első békemenet előtt felhívott egy barátom, aki már akkor vajúdott, vajon ott van-e a helye, vagy fordítson hátat mindannak, amiért oly sok éven keresztül szolgált.



   Én épp abban az időben veszítettem el az állásomat, mégis azonnali válaszom volt, hogy a nemzetünkért ki kell állnunk, ott a helyünk. Elsősorban nem a kormány mellett vonultam már akkor sem, hanem nemzeti összetartozásunk kinyilvánításaként.



Sokunkban benne volt már az első békemenet idején is, hogy nem tűrhetjük a sok gyalázatot, az új gyarmatosítást. Aki csak tehette, kinyilvánította nemzeti hovatartozását, s vonultunk sok százezren a Kossuth térre, melyet háromszor is megtöltöttünk. Örvendett a lelkünk: él a nemzet! Jó volt visszaemlékezni a történelmi időkre, azokra a rövid időszakokra, amikor a nemzet egységes volt, jó volt visszaemlékezni a lengyel-magyar barátságra.



   Jött azonban a második megrendelés, mert a Kormány az első békemenetben is elsősorban saját megdicsőülését, és nem a nemzeti összetartozás magasztos eszméjét látta meg.



   Amilyen természetes volt sokunk számára, hogy az első békemenetben nemzetünk védelmében ott a helyünk, olyan természetes volt mostani távolmaradásunk, hiszen egyszer már megmutattuk erőnket a korábbi századokban létezett tőkefelhalmozóknál sokkal félelmetesebbnek tűnő új gyarmatosítóinknak.



   Csúf bukása volt ez a szervezőknek, akik halmozni szerették volna a dicsőséget. Az oly sok magasztos történelmi eseményben bővelkedő Kossuth teret nem háromszor, de egyszer sem töltötték meg. Egyre növekszik azok serege, akik az előző ciklus képviselőire szavazatukat sosem adnák, de közel egy évtizedes szolgálatuk beteljesülését sem vélik felfedezni a jelenlegi vezetésben.