2013. február 12., kedd

Különbség

Valamiért vagy valami ellen. Van közöttük különbség!
Valamiért elsősorban tenni kell, valami ellen pedig elsősorban támadni.
A tevés pozitív cselekvés, a támadás rombolással jár.
A tett a béke üzenete, a támadás: háború.

És tévedés ne essék, nem attól lesz valaminek pozitív az üzenete, ha minél szélesebb körben, összefogva tesszük. Az összefogás a háború megnyeréséhez is szükséges lehet. Szövetséget lehet kötni valami ellen is.
Jó és „ügyes” hívó szó az összefogás. Csak a célja nem mindegy.
Összefogni valaki, valami ellen is lehet. Sőt, azért is, hogy más legyen, mint ami most van.

A más itt jelen pillanatban sajnos (szinte csak) arról szól, hogy ne a mostani kormány legyen hatalmon, hanem azok, akik az előző választásokon vesztesként távoztak.

Kérdés, hogy változna-e ettől a helyzet, azon kívül, hogy a „másság” itt a korábbiakat (személyeket, módszereket stb.) jelenti?!

Ne az elküldés és ne a visszakerülés, legyen a következő választások feladata, célja!

Tökéletességre lehet törekedni. Elérni azonban nehéz, lehetetlen. A szándék a jobb irányba történő változásra; ez az ami számít!


Szerkezetváltásra van szükség! Ezt a szerkezetváltoztatást a szereplőknek magukon kell elsősorban végrehajtani. Nem mindig a másikon. A változást elindítani csak belülről, önmagunkból lehet. Van-e a mai politikai ellenzékben igazi, őszinte jobbító szándék? Olyan, amellyel saját érdekeiről, előnyeiről is hajlandó lemondani a közjó javára?!

Vajon képesek-e a mai politika szereplői erre?! Hihetünk-e nekik? Van-e olyan a programjukban (Van-e egyáltalán programjuk?!), mely saját változásukról szól?


Másban hibát keresni, másra mutogatni egyszerű. Szövetséget is létrehozhatunk valaki/valami ellen. De van-e olyan alternatíva, amely a béke és jobbító szándék üzenetét hozza, nem pedig a háború folytatására ösztönöz!


Véget vethetünk-e a politikai sárdobálásnak?

Antipártként működve, pozitív üzenetet hordozva, úgy gondolom; igen!