2013. február 12., kedd

„Jó tanács” idősporolásra pedagógus érdekvédőknek





Konrád Lorenz etológus híres könyvében (címe: A civilizált emberiség nyolc halálos bűne) figyelmezteti az embereket, hogy az önmagukkal való versenyfutásban ne emésszék fel magukat.



A pedagógusokat képviselő érdekképviseleti szervezetek munkáját szeretném segíteni egy gondolattal. Vezetőjük, Hoffmann Rózsa államtitkár, érdekes módon üzente meg nekik, hogy nem érdemes saját idejüket húzni a vele való tárgyalásokkal. A „szak”- politikus ugyanis ártatlan nyilatkozatban közölte a sajtóval, hogy a tárcáját érintő legfontosabb kérdésekről az internet véletlenszerű böngészésekor akad rá. Mindezzel óvatosan tudatta, hogy presztízse a kormányon belül némiképpen megkopott, akár súlytalan bábfigurának is nevezhetnénk.



A PD és a PDSZ jól látja, hogy az oktatás is a kormány által halálra ítélt területekhez tartozik, pedig milyen nagyszerű, hogy állandóan Klebelsberg szellemiségére hivatkoznak. Pedagógusok nélkül viszont nehezen lehet fordítani egy társadalom sorsán, ezért is fontos a megfelelő tárgyalópartnertől a korrekt hozzáállás kikényszerítése. Ez a személy azonban már - és még mindig nem - Hoffmann Rózsa, hogy egyáltalán van-e ilyen az egész államvezetésben, azt majd a következő hetek döntik el.