2013. március 25., hétfő

Sajtó-helyreigazítási kérelemmel

Nemzedékek Műhelye Párt
                                                                                                                         Hegykő, 2013. március 25.

   ATV Szerkesztősége részére
   1102 Budapest, Kőrösi Csoma Sándor u. 31.


Tisztelt Szerkesztőség!

A sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény alapján a törvényes határidőn belül az alábbi

sajtó-helyreigazítási kérelemmel

fordulok a Tisztelt Szerkesztőséghez:

2013. március 22-én a Nemzedékek Műhelye Párt (továbbiakban: NeM) sajtótájékoztatót tartott a budapesti Centrál Kávéházban. A sajtótájékoztatón jelen volt az ATV képviselője is, és még az aznapi Déli Híradóban közleményt, ill. rövid riportot jelentettek meg, mely szerint három személy: Kondor Katalin, Dárday István és Pataky Péter egy új pártot alapítottak Nemzedékek Műhelye Párt néven.

A fent közölt tény nem felel meg a valóságnak. Sem a sajtótájékoztatón nem hangzott el, sem a meghívó, ill. a meghívóban megjelölt elérhetőség nem utal arra, hogy a fent nevezett 3 személy alapító tagja lenne a Pártnak. A NeM alapítója 10 magánszemély, akik között nincs Kondor Katalin, Dárday István és Pataky Péter. Ők hárman a sajtótájékoztató beszélgető partnerei voltak.

Az előzőekre figyelemmel kérem tehát, hogy szíveskedjenek jelen levelem közlésétől számított 8 napon belül sajtó-helyreigazítást közölni, mégpedig a tévesen közöltekkel azonos napszaki időben, és azonos műsorban:

A közölni kért helyreigazítás:
„Az ATV a 2013. március 22-i Déli Híradóban, tévesen közölte azt, hogy Kondor Katalin, Dárday István és Pataky Péter részt vettek egy új párt alapításában, melynek neve Nemzedékek Műhelye Párt. Ezzel szemben a valós tény az, hogy a Nemzedékek Műhelye Pártot 10 magánszemély alapította, elnöke Varga Norbert, alelnöke Dr. Varga Szabolcs, titkára Dr. Berki Imre. A téves közlésért szíves elnézésüket kérjük.”

Nem zárkózunk el az elől, hogy a fent kért helyreigazítási szöveg közlése helyett 8 napon belül az ATV egy hírműsorban, vagy hírekhez kapcsolódó műsorban közöljön egy, a NeM elnökével és esetleg további tagjával folytatott beszélgetést, mely beszélgetésben említés történik a tévesen közölt adatról is.

Jelen kérelmemet email-en és papír alapon is megküldöm.

Tisztelt Szerkesztőség! A pontatlan információközlés ellenére is szeretnénk megköszönni a tájékoztatást és szándékosságot nem feltételezünk az Önök részéről. Sajtó-helyreigazítási kérelmünket pusztán a korrekt információáramlás miatt kérjük.