2013. október 11., péntek

Nyílt levél országgyűlési képviselőknek



Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

Szeretnénk Önnek bemutatni a „Vezessük vissza politikusainkat a munka világába” elnevezésű mentori programot.
A Nemzedékek Műhelye Párt - készülve a 2014-es választásokra - azon képviselőket, akik a választások idejére betöltik vagy betöltötték harmadik ciklusukat is a parlamentben, egy mentori programba kívánja bevonni. A program célja, hogy a valóságtól elszakadt, elefántcsont-toronyból irányító képviselőket visszasegítse a realitás és a munka világába.
Az elmúlt 23 év során a munka és közszféra világával kapcsolatban meghozott törvények egyre inkább azt bizonyítják, hogy a képviselők túlnyomó része nincsen tisztában a munkavállalók mentális és fizikai terhelhetőségével és életkörülményeivel. A program keretében mentorok segítségével egy 40 órás munkarendben újra-szocializáljuk képviselőinket. Ha ugyanis munka-alapú Magyarországról beszélünk, tarthatunk attól, hogy a túlzottan hosszú ideje valódi munkahelyzetekkel nem találkozó, a politika világába temetkezett képviselők nem érzik át döntéseik súlyát.
A jelenlegi magyar politikai elit kiválasztódása is sokszor olyan szisztéma alapján történik, amelynek köszönhetően leendő képviselőink nem találkoznak a munka és a közszféra valódi világával. A másik végleten álló multifunkcionális politikusoknak is nehéz elhinni, hogy egyszerre több szerepben is képesek helytállni (parlamenti képviselők, kórházigazgatók, polgármesterek, sportegyesületi elnökök, megyei közgyűlési tagok, önkormányzati képviselők, ügyvédi irodák és egyéb vállalkozások működtetői egy személyben).
A mentorok kiválasztása kompetencia alapon, személyre szabottan történik, figyelembe véve a képviselők nemét és életkorát, valamint a munka világára vonatkozó terveit. A várható munkahelyek a magyarországi vállalkozások és a közszféra világában találhatók. A programot a jelentkezések beérkezésétől indítjuk.
Amennyiben úgy érzi, hogy jövőbeli munkájára vonatkozó döntéseit pontosabban, megalapozottabban szeretné meghozni és szívesen bekapcsolódna a mentori program munkájába, az alábbi e-mail címen várjuk jelentkezését:
nemzedekekmuhelye@gmail.com

Üdvözlettel:


Nemzedékek Műhelye Párt (NeM)