2013. szeptember 16., hétfő

Te még sohasem tévedtél? – Alföldi Róbert rendezéséről más szempontból




Egy valami tagadhatatlan: Alföldi Róbert Magyarország egyik legeredetibb rendezője. Az általa rendezett darabokat lehet „like”-olni vagy „don’t like”-olni. Ez történt az „István, a király” rockopera átértelmezésekor, és láthatjuk a rendező által kiváltott indulatokat mind pozitív, mind negatív irányban.

De itt meg kell állnunk egy pillanatra!!!

Ismét ketté van osztva az ország, a politikai elit meg dörzsöli a mancsát. A megosztottság számukra nagyon jó, hiszen szavazatot hoz nekik, kikiálthatják magukat az egyik vagy a másik oldal őrzőjének és hergelhetik az országot. Erre azonban nincsen semmi szükség! A két oldal tüntetőinek meg kell állniuk egy pillanatra és a következő tényre kell figyelniük: a gyilkos indulattal felvértezett szekértáborok az emberek pusztulását okozzák.

Mi az orvosság? Meg kell tanulnunk elvetni a pártok által uralt rendszert és meg kell tanulnunk működtetni egy sokszereplős demokráciát, ahol az egyik és a másik véleménynek is helye van. Mindkét tábor tüntetőinek el kell fogadniuk, hogy személyi igazolványukban ugyanaz található: MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR, függetlenül attól, hogy „like”-olt vagy „don’t like”-olt.

Tisztelt ellen és mellett tüntető, biztos, hogy Te még sohasem tévedtél?